Mobiilikäyttöinen projektipankki ja työmaapäiväkirja helpottavat Erkkiheikkilä Oy:n mahdollisuuksia seurata ja todentaa maanrakennustyötä

Infra-alan ammattilainen Erkkiheikkilä Oy on käyttänyt Buildieta noin vuoden verran, jonka aikana sovellus on ollut käytössä miltei jokaisella yrityksen työmaalla.

”Tällä hetkellä Buildie on paras tapa valokuvausdokumentointiin, mihin olen törmännyt”, Erkkiheikkilä Oy:n operatiivinen johtaja Aku Korhonen summaa.

50 henkilöä työllistävä maanrakennusyritys on toiminut vuodesta 1981, jolloin Korhosen appiukko Erkki Heikkilä perusti yrityksen. Vetovastuussa on Korhosen lisäksi nykyään Erkki Heikkilän poika Arttu Heikkilä, joka on yrityksen toimitusjohtaja.

”Sovelluksen ansiosta dokumentoiminen on parantunut kymmenkertaisesti verrattuna siihen, että jokainen on kuvaillut aikaisemmin kameroilla ja kännyköillä, ja niitä on sen jälkeen lähetelty sähköpostein tai tuotu muistitikuilla”, sanoo Arttu Heikkilä.

Maanrakennusyrityksen toiminta sijoittuu Etelä-Suomeen, ja sen tilaajana on esimerkiksi Lahden kaupungin omistama vesihuoltoyhtiö Lahti Aqua. Tilaajat ovat Korhosen mukaan olleet hyvin tyytyväisiä sovelluksen käyttöön, ja etenkin Lahti Aqualta on näytetty vihreää valoa.

”Varmaankin suurin hyöty on ollut se, että meillä on nyt sovellus, jossa valokuvat ovat järjestyksessä ja työmaapäiväkirja sähköisesti allekirjoitettavissa kuvien kera. Tämän kaiken pääsee tarvittaessa näkemään mistä vaan. Sovellus on helppokäyttöinen”, sanoo Lahti Aquan rakennuttamisinsinööri Pekka Kaikkonen.

Korhosen mukaan sovelluksesta jää talteen paljon valokuvia ja dataa, joiden avulla on helppo seurata ja todentaa maanrakennustyötä. Työmaapäiväkirja ja mobiilikäyttöinen projektipankki säästävät myös työaikaa – ennen Buildien käyttöä yrityksessä dokumentoitiin perinteisin hitain menetelmin, eli paperisten lomakkeiden ja Excelin avulla.

”Kyllä se valokuvadokumentointi on parantunut moninkertaisesti Buildien myötä. Se on se ykkösjuttu siinä”, päättää Korhonen.

Lue lisää Erkkiheikkilä Oy:stä: www.erkkiheikkilaoy.com