Asiakkaat - Infra-alan rakennuttajat ja pääurakoitsijat

Buildie on suomalaisten kehittämä helppokäyttöisin ja kattavin kenttätyökalu infran hallintaan. Se on suunniteltu erityisesti infra-alan rakennuttajaorganisaatiolle kuten kunnallistekniikalle, vesihuolto- ja energiayhtiöille sekä infra-alan pääurakoitsijoille.

Rakennuttajille

Yli 80 rakennuttajaa on valinnut Buildien työmaan dokumentointiin. Buildien avulla rakennuttajat pysyvät hyvin perillä mitä työmailla tapahtuu tarkallakin tasolla ja reaaliaikaisesti, dokumentaatiotapa pysyy samana projektista ja työmaista riippumatta sekä laatuvirheet löydetään ajoissa. Rakennuttajan ei tarvitse enää myöskään käydä kaivannolla tarkistamassa työvaiheita urakoitsijoiden kanssa, koska seuranta hoituu vaivattomasti ja nopeasti valokuvadokumentoinnin kautta. Kun puhutaan Buildien tuomista eduista, nostavat rakennuttajat esiin erityisesti nopean dokumentoinnin, helppokäyttöisyyden sekä varmatoimisuuden. Nämä seikat madaltavat kynnystä työmaan dokumentointiin ja urakoitsijat ovat ottaneet Buildien hyvin vastaan työmailla.

Buildie on liitettävissä rakennuttajien pääjärjestelmiin ja muihin järjestelmiin, kuten Trimble NIS:iin, Keypron verkkotietoratkaisuihin ja Infrakitiin. Lue täältä lisää rajapintamahdollisuuksista.

Rakennuttaja-asiakkaitamme

”On tätä päivää, että työmaalla otettu valokuva tallentuu automaattisesti pilveen ja on kaikkien hankkeessa mukana olevien nähtävillä. Yhdenkin kerran selasin palaverin tauolla Buildieta ja huomasin työtavoissa puutteita. Laitoin urakoitsijalle viestiä saman tien, ja puutteet korjattiin. Jos Buildieta ei olisi ollut, virhe olisi voinut jäädä huomaamatta.”

Marko Männynsalo, Projektipäällikkö, Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo, siirtolinjat

Urakoitsijoille

Monesti urakoitsijat erehtyvät luulemaan, että Buildie on vain tilaajien dokumentointityökalu, mikä ei pidä paikkaansa. On kyse sitten osapuolten yhteisistä tai omista projekteista, syntyy yhtenäisen työmaadokumentointitavan ja kasvaneen systemaattisen rakentamisen dokumentoinnin myötä samoja hyötyjä molemmille osapuolille: oikeusturvan paraneminen ja laatuvirheiden estämisestä syntyvät mahdollisesti jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt vuosittain.

Buildien avulla urakoitsijat hoitavat työmaan dokumentoinnin vaivattomasti ja helposti, sillä nopean valokuvausdokumentoinnin ja sähköisen työmaapäiväkirjan avulla maanrakentajat välttyvät turhilta ja aikaa vieviltä kuvien lähettelyiltä, Excel-tiedostoilta, hukkuvilta paperilapuilta ja muistitikkujen ostamisilta. Urakoitsijoiden asiakkaat hyötyvät myös merkittävästi avoimesta dokumentoinnista, josta edistyksellisimmät urakoitsijat voivat luoda kilpailuedun itselleen. Tilaajien mukaan tekemistään läpinäkyvästi dokumentoivat ajavat ohi muista. Buildiella urakoitsijat voivat samalla parantaa myös laadunvalvontaansa.

Buildiellä on rajapinta Infrakitiin ja voit lukea täältä lisää Buildien ja Infrakitin rajapintamahdollisuudesta.

Urakoitsija-asiakkaitamme

”Sovelluksen ansiosta dokumentoiminen on parantunut kymmenkertaisesti verrattuna siihen, että jokainen on kuvaillut aikaisemmin kameroilla ja kännyköillä, ja niitä on sen jälkeen lähetelty sähköpostein tai tuotu muistitikuilla.”

Arttu Heikkilä, Erkkiheikkilä Oy

Lappeenrannan Energia: Buildiella helppoa tiedonjakoa urakoitsijoiden ja kaupungin kanssa

Ennen Buildien käyttöönottoa vuosia sitten edestakainen sähköposti- ja paperirumba oli arkipäivää Lappeenrannan Energian vesihuollon ja kaukolämmön työmailla. Buildieta arvioitiin heti alkuun sillä kulmalla, että se toimisi niin veden kuin kaukolämmönkin tarpeisiin. Myöhemmin huomattiin, että Buildie toimii erinomaisena työvälineenä myös työyhteenliittymissä kaupungin kanssa. – Buildie vaikutti todella hyvältä tuotteelta projektipankin puolesta. Oli tosi näppärää, että sieltä …

Lappeenrannan Energia: Buildiella helppoa tiedonjakoa urakoitsijoiden ja kaupungin kanssa Lue lisää »

Buildien kuvista on moneksi – Turun Vesihuolto Oy hyödyntää sovellusta johtokartoissa

Infra-alan ammattilainen Erkkiheikkilä Oy on käyttänyt Buildieta noin vuoden verran, jonka aikana sovellus on ollut käytössä miltei jokaisella yrityksen työmaalla. Dokumentoinnista on hyötyä. Valokuvista näkyy, miten viemärit, kaivot ja tonttijohtoliitokset on tehty. Dokumentointi auttaa tilaajaa valvomaan nopeasti etenevää työmaata, sanoo Turun Vesihuolto Oy:n vesihuoltoinsinööri Tuomas Jalonen. Turun Vesihuolto hyödyntää sovellusta fiksusti. Ennen kuin saneeraustyömaan kaivanto täytetään, …

Buildien kuvista on moneksi – Turun Vesihuolto Oy hyödyntää sovellusta johtokartoissa Lue lisää »

Mobiilikäyttöinen projektipankki ja työmaapäiväkirja helpottavat Erkkiheikkilä Oy:n mahdollisuuksia seurata ja todentaa maanrakennustyötä

Infra-alan ammattilainen Erkkiheikkilä Oy on käyttänyt Buildieta noin vuoden verran, jonka aikana sovellus on ollut käytössä miltei jokaisella yrityksen työmaalla. ”Tällä hetkellä Buildie on paras tapa valokuvausdokumentointiin, mihin olen törmännyt”, Erkkiheikkilä Oy:n operatiivinen johtaja Aku Korhonen summaa. 50 henkilöä työllistävä maanrakennusyritys on toiminut vuodesta 1981, jolloin Korhosen appiukko Erkki Heikkilä perusti yrityksen. Vetovastuussa on Korhosen …

Mobiilikäyttöinen projektipankki ja työmaapäiväkirja helpottavat Erkkiheikkilä Oy:n mahdollisuuksia seurata ja todentaa maanrakennustyötä Lue lisää »