Asiakkaat - Infra-alan rakennuttajat ja pääurakoitsijat

Buildie on suomalaisten kehittämä helppokäyttöisin ja kattavin kenttätyökalu infran hallintaan. Se on suunniteltu erityisesti infra-alan rakennuttajaorganisaatiolle kuten kunnallistekniikalle, vesihuolto- ja energiayhtiöille sekä infra-alan pääurakoitsijoille.

Rakennuttajille

Yli 80 rakennuttajaa on valinnut Buildien työmaan dokumentointiin. Buildien avulla rakennuttajat pysyvät reaaliaikaisesti ja tarkallakin tasolla perillä siitä, mitä työmailla tapahtuu. Dokumentaatiotapa pysyy samana projektista ja työmaista riippumatta, ja laatuvirheet löydetään ajoissa. Rakennuttajan ei tarvitse enää myöskään käydä kaivannolla tarkistamassa työvaiheita urakoitsijoiden kanssa, koska seuranta hoituu vaivattomasti ja nopeasti valokuvadokumentoinnin kautta. Kun puhutaan Buildien tuomista eduista, nostavat rakennuttajat esiin erityisesti nopean dokumentoinnin, helppokäyttöisyyden sekä varmatoimisuuden. Nämä seikat madaltavat kynnystä työmaan dokumentointiin, ja urakoitsijat ovat ottaneet Buildien hyvin vastaan työmailla.

Buildie on liitettävissä rakennuttajien pääjärjestelmiin ja muihin järjestelmiin, kuten Trimble NIS:iin, Keypron verkkotietoratkaisuihin ja Infrakitiin. Lue täältä lisää rajapintamahdollisuuksista.

Rakennuttaja-asiakkaitamme

”Buildien käyttö projektien hallinnassa säästää aikaa ja rahaa kaikilta hankkeeseen osallistuvilta. Parantaa myös lopputuotteen laatua!”

Pekka Kaikkonen, LahtiAqua

”Buildie on sovelluksena näppärä työkalu, jolla voi dokumentoida kohteen ongelmakohtia helposti muiden nähtäväksi.”

Janne Neuvonen, Oulun Vesi

”Buildien kautta on helppo seurata maanalaisten johtojen ja muiden kohteiden rakentumista jälkikäteen, kunhan rakentaja ja Buildien käyttäjä muistaa ottaa kuvia palveluun. Datan jälkieditoinnissa oikea-aikaiset kuvat kohteesta ovat erittäin hyödyllisiä.”

Niko Kuusela, Tuusulan kunta

”Työkalu on erittäin helppokäyttöinen ja hyödyllinen. Siihen on helppo osallistaa myös vähemmän tietotekniikkaa osaavat työntekijät.”

Arto Löppönen, Lempäälän Vesi Oy

Urakoitsijoille

Monesti urakoitsijat erehtyvät luulemaan, että Buildie on vain tilaajien dokumentointityökalu, mikä ei pidä paikkaansa. On kyse sitten osapuolten yhteisistä tai omista projekteista, syntyy yhtenäisen työmaadokumentointitavan ja kasvaneen systemaattisen rakentamisen dokumentoinnin myötä samoja hyötyjä molemmille osapuolille: oikeusturvan paraneminen ja laatuvirheiden estämisestä syntyvät mahdollisesti jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt vuosittain.

Buildien avulla urakoitsijat hoitavat työmaan dokumentoinnin vaivattomasti ja helposti, sillä nopean valokuvausdokumentoinnin ja sähköisen työmaapäiväkirjan avulla maanrakentajat välttyvät turhilta ja aikaa vieviltä kuvien lähettelyiltä, Excel-tiedostoilta, hukkuvilta paperilapuilta ja muistitikkujen ostamisilta. Urakoitsijoiden asiakkaat hyötyvät myös merkittävästi avoimesta dokumentoinnista, josta edistyksellisimmät urakoitsijat voivat luoda kilpailuedun itselleen. Tilaajien mukaan tekemistään läpinäkyvästi dokumentoivat ajavat ohi muista. Buildiella urakoitsijat voivat samalla parantaa myös laadunvalvontaansa.

Buildiellä on rajapinta Infrakitiin ja voit lukea täältä lisää Buildien ja Infrakitin rajapintamahdollisuudesta.

Urakoitsija-asiakkaitamme

”Buildie on helppokäyttöinen ja varma laadunvarmistustyökalu infrarakentamisessa. Päivittäiset työtehtävät kuten päiväkirja, suunnitelmien katselu ja valokuvien ”käsittely” toimii helposti ja varmasti.”

Alvar Peltola, Kreate Oy

”Buildie on nopeuttanut ja virtaviivaistanut työmaan dokumentointia. Enää ei tarvitse hyppiä useiden sovelluksien tai palveluntarjoajien välillä työmaan päivittäisen dokumentaation tekemisessä, vaan kaikki tarvittava löytyy yhden sovelluksen takaa.”

Jesse Leppänen, TerraWise Oy

”Buildien käyttö on tuonut organisaatiollemme uuden ulottuvuuden työmaiden ja projektien hallintaan. Buildie on otettu kenttätyössä vastaan positiivisesti ja innostuneesti uutena työkaluna.
Buildie on ketterä ja helposti räätälöitävä väline kaikenlaiseen projektinhallintaan, raportointiin ja työnohjaukseen niin kunnossapito- kuin rakentamistyyppisessä ympäristössä.”

Juha Antila, Tampereen Infra

”Kun tilaajan kanssa pystyy käyttämään yhteistyössä Buildieta, niin toiminta tehostuu ja helpottuu. 
Materiaali on saatavilla luotettavasti yhdestä paikasta, seuranta ja valvonta on yksinkertaista eikä sitä enään tarvitse penkoa muistilapuista tai sähköpostin pohjalta.”

Harri Kangas, Laitehuolto Pumppumestarit Oy

Läpinäkyvyys, tehokkuus ja parempi dokumentaatio – Leikkipaikkojen tarkastukset saavat uuden tason Buildien avulla!

Tapasimme Marko Eskolaisen Pro Park Palvelu Oy:stä, yrittäjän ja kokeneen leikkipaikkojen tarkastajan, joka kertoi meille kokemuksistaan Buildien käytöstä tarkastuksissaan. Marko on toiminut alalla jo useita vuosia ja hänellä on näkemystä siitä, miten teknologian hyödyntäminen voi edistää leikkipaikkojen tarkastusten toimialan kehitystä. Laadullinen kehitys on huomattavaa Kysyessämme Markolta, miten hän kokee hyötyvänsä Buildien kautta tehdyistä tarkastuksista verrattuna …

Läpinäkyvyys, tehokkuus ja parempi dokumentaatio – Leikkipaikkojen tarkastukset saavat uuden tason Buildien avulla! Lue lisää »

Lappeenrannan Energia: Buildiella helppoa tiedonjakoa urakoitsijoiden ja kaupungin kanssa

Ennen Buildien käyttöönottoa vuosia sitten edestakainen sähköposti- ja paperirumba oli arkipäivää Lappeenrannan Energian vesihuollon ja kaukolämmön työmailla. Buildieta arvioitiin heti alkuun sillä kulmalla, että se toimisi niin veden kuin kaukolämmönkin tarpeisiin. Myöhemmin huomattiin, että Buildie toimii erinomaisena työvälineenä myös työyhteenliittymissä kaupungin kanssa. – Buildie vaikutti todella hyvältä tuotteelta projektipankin puolesta. Oli tosi näppärää, että sieltä …

Lappeenrannan Energia: Buildiella helppoa tiedonjakoa urakoitsijoiden ja kaupungin kanssa Lue lisää »

Buildien kuvista on moneksi – Turun Vesihuolto Oy hyödyntää sovellusta johtokartoissa

Infra-alan ammattilainen Erkkiheikkilä Oy on käyttänyt Buildieta noin vuoden verran, jonka aikana sovellus on ollut käytössä miltei jokaisella yrityksen työmaalla. Dokumentoinnista on hyötyä. Valokuvista näkyy, miten viemärit, kaivot ja tonttijohtoliitokset on tehty. Dokumentointi auttaa tilaajaa valvomaan nopeasti etenevää työmaata, sanoo Turun Vesihuolto Oy:n vesihuoltoinsinööri Tuomas Jalonen. Turun Vesihuolto hyödyntää sovellusta fiksusti. Ennen kuin saneeraustyömaan kaivanto täytetään, …

Buildien kuvista on moneksi – Turun Vesihuolto Oy hyödyntää sovellusta johtokartoissa Lue lisää »