Tutustu buildielaiseen – Heli Kontturi, Test Specialist

”Saan työssäni opetella paljon uusia asioita ja se motivoi. Oman tuotteen parissa työskentely on iso plussa.”

Tutustu buildielaiseen -juttusarja avaa buildielaisten uratarinoita, työarkea ja vapaa-aikaa heidän omilla sanoillaan. Seuraavaksi parrasvaloihin pääsee testausspesialistimme Heli Kontturi. Heli on tullut Buildielle pari vuotta sitten kollegansa Petterin suosituksesta. Korona-aikaan hän on ollut lähes kokonaan etänä. Heli odotteleekin koronan jälkeistä aikaa, jolloin voi olla enemmän taas toimistolla. Helillä riittää harrastuksia ja reissutarinoita, joista kerrotaan hieman lisää alempana.

Heli, mistä tulet ja mikä on taustasi?

Olen valmistunut ohjelmistotekniikan insinööriksi TAMK:sta vuonna 2005. Olen Tampereelta kotoisin ja tällä hetkellä asustelen Kangasalla. Valmistumisen jälkeen minulle tarjottiin YAMK-koulutusmahdollisuutta ja suoritinkin YAMK-tutkinnon ohjelmistotekniikan puolelta tässä Tampereella. Alun perin minulla on merkonomin paperit ja valmistumisen jälkeen työskentelin IT-tukena. Niissä töissä minulla oikeastaan heräsi kiinnostus ohjelmistopuolesta ja päädyin myös opiskelemaan alaa TAMK:iin.

Opiskeluaikoina 2000-luvun alkupuolella kävin kahtena kesänä Jenkeissä Wisconsin osavaltiossa kesäduunissa suorittamassa harjoitteluita. Yhdysvalloissa onkin tullut sitten reissailtua paljon myös näiden aikojen jälkeenkin.

Miten päädyit Buildielle testaajaksi? Entä missä tehtävissä olit ennen Buildieta?

Olen itseasiassa ihan sattuman kautta päätynyt Buildielle. Tunnen testaajakollegani Petterin edellisten duunien kautta ja hän vinkkasi, että Buildiella olisi testaajan paikka aukeamassa. Kiinnostuin, koska olin alihankkijalla konsulttina kahden projektin välissä. Edellinen oli juuri päättynyt osaltani koronan vuoksi. Petter tarjosi kahvit ja veti kahden tunnin esittelyt Buildiesta. Hän sai minut vakuuttuneeksi ja kokonaisuudessaan päädyin Buildielle sitten hyvinkin nopeasti, ensimmäisestä haastattelusta olin jo viikon sisään töissä.

Ennen Buildieta työskentelin paljon alihankinnassa konsulttitaloissa ja nyt ensimmäistä kertaa olen yrityksessä, jossa työskennellään oman tuotteen parissa. Tykkään siitä, että on koko ajan hommaa, ei olla muista riippuvaisia, eikä tarvitse odotella toisia. Alihankintahommissa saattaa olla paljon firmoja ketjussa mukana ja se tuo mukaansa toisinaan hitautta ja odotteluita. Buildiella näitä odotteluita ei juuri ole.

Mitä tavallinen työpäiväsi testaajana pitää sisällää?

Kun aamulla avaan koneeni, tarkistan ensiksi Slack-viestittelyt ja katson onko mitään kriittistä mitä pitäisi lähteä heti työstämään. Sen jälkeen availen Jiran ja testialustat. Aloitan kiireysjärjestyksessä testaamaan iOS-, Android- ja Web-tikettejä. Joskus aamulla tulee eteen tosi kiireellisiä tikettejä asiakkailta ja ne menevät sitten tietenkin kaiken edelle. Jos julkaisu on lähellä, niin silloin on pitkä testilista ja se on sitten prioriteettina työlistani kärjessä. Meillä on selkeä työnjako toisen testaajan Petterin kanssa ja hommat toimivat hyvin. Myös tuotepalveluiden tiimin kanssa olemme paljon tekemisissä päivän aikana. Saamme heiltä asiakkaidemme havaintoja, joita sitten otamme testauksessa työn alle.

Nyt olen työskennellyt koronan vuoksi täysin etänä, mutta toivottavasti pääsen myös toimistolle kun yleinen koronatilanne helpottaa.

Mistä asioista erityisesti pidät työssäsi?

Ensimmäisenä tulee mieleen työkaverit ja tiimin sananlainen huumorintaju. Oma tuote ja se ettei olla kenestäkään riippuvaisia on iso plussa. Saan työssäni myös opetella paljon uusia asioita ja se motivoi. Testialusta on eri mitä olen ennen tottunut käyttämään. Buildiella käytämme Cypress-testialustaa ja olenkin päässyt käymään paljon kursseja tähän alustaan liittyen. Käytämme Buildiella uusinta teknologiaa testauksessa ja se on pelkästään positiivista. Meillä tarjotaan myös työkaluja oppimiseen ja pääsen kouluttautumaan halutessani. Meidän tiimistä löytyy hyvin kokenutta porukkaa, joten ongelmatilanteissa apu löytyy läheltä. Ilmapiiri on myös sellainen, että aina uskaltaa kysyä.

Mitä teet yleensä työpäivän jälkeen? Entä mitä tekisit, jos saisit viikon ekstraloman ja maailma olisi avoinna?

Jos minulla olisi viikko nyt lomaa niin lähtisin varmaan mökille lomanviettoon Höljäkkään, Pohjois-Karjalaan. Harrastan golfia ja kuulun Nurmeksen Golf-klubiin, loma menisi varmaan siis golfatessa. Kesälomilla pelaan yleensä joka päivä. Itseasiassa tänäänkin minulla on juuri golf-opettajan kanssa treenit.

Talvilomilla olen tottunut käymään kaukomatkoilla. Harrastan myös valokuvausta ja makrokuvausta sekä lenkkeilen ja pyöräilen. Olen myös innostunut viime aikoina lintukuvauksesta ja talvella harrastan tähtikuvausta. Minulla on paljon hauskoja reissumuistoja mutta ensimmäisenä tulee mieleen Galapagossaarien matkani. Pääsin kuvailemaan merileijonia, joista yksi itseasiassa puri minua myös jalkaan. Koronan vuoksi minulta peruuntui Kuuban ja Kanadan reissut, joten ehkä sinne sitten seuraavaksi. Myös Yellowstonen kansallispuisto houkuttelisi.

Ihan uusin vapaa-ajan harrastukseni on 3D-printteri. Olen vähän suunnitellut ja alkanut testailemaan mitä sillä voisi tehdä.


Kiinnostaako Buildie työnantajana?
Tutustu yritykseemme ja avoimiin työpaikkoihin täältä, tai pistä avoin hakemus meille!