Tutustu buildielaiseen – Heli Kontturi, Test Specialist

”Saan työssäni opetella paljon uusia asioita ja se motivoi. Oman tuotteen parissa työskentely on iso plussa”

Tutustu Buildielaiseen -juttusarja avaa Buildielaisten uratarinoita, työarkea ja vapaa-aikaa heidän omilla sanoillaan. Seuraavaksi parrasvaloihin pääsee testaus specialistimme Heli Kontturi. Heli on työskennellyt meillä Buildiella kohta vuoden ajan ja nyt korona-aikaan lähes kokonaan etänä. Heli odottelee koronan jälkeistä aikaa, jolloin voi olla enemmän toimistolla. Heli on tullut Buildielle kollegansa Petterin suosituksesta ja päätyi aikoinaan haastattelusta viikon sisään töihin meille. Helillä on mielenkiintoisia juttuja kerrottavaksi myös vapaa-ajan seikkailuistaan maailmalla. 

Kuka Heli olet ja mistä tulet?

Olen valmistunut ohjelmistotekniikan insinööriksi TAMK:sta vuonna 2005. Olen Tampereelta kotoisin ja tällä hetkellä asustelen Kangasalla. Valmistumisen jälkeen minulle tarjottiin YAMK-koulutusmahdollisuutta ja suoritinkin YAMK-tutkinnon ohjelmistotekniikan puolelta tässä Tampereella. Alun perin minulla on merkonomin paperit ja valmistumisen jälkeen työskentelin IT-tukena. Niissä töissä minulla oikeastaan heräsi kiinnostus ohjelmistopuolesta ja päädyin myös opiskelemaan alaa TAMK:iin.

Opiskeluaikoina 2000-luvun alkupuolella kävin kahtena kesänä Jenkeissä Wisconsin osavaltiossa kesäduunissa suorittamassa harjoitteluita. Yhdysvalloissa onkin tullut sitten reissailtua paljon myös näiden aikojen jälkeenkin.

Miten päädyit meille Buildielle testaajaksi? Missä tehtävissä olit ennen Buildieta?

Olen itseasiassa ihan sattuman kautta päätynyt Buildielle. Tunnen testaajakollegani Petterin edellisten duunien kautta ja hän vinkkasi, että Buildiella olisi testaajan paikka aukeamassa. Kiinnostuin, koska olin alihankkijalla konsulttina kahden projektin välissä. Edellinen oli juuri päättynyt osaltani koronan vuoksi. Petter tarjosi kahvit ja veti kahden tunnin esittelyt Buildiesta. Hän sai minut vakuuttuneeksi ja kokonaisuudessaan päädyin Buildielle sitten hyvinkin nopeasti, ensimmäisestä haastattelusta olin jo viikon sisään töissä.

Ennen Buildieta työskentelin paljon alihankinnassa konsulttitaloissa ja nyt ensimmäistä kertaa olen yrityksessä, jossa työskennellään oman tuotteen parissa. Tykkään siitä, että on koko ajan hommaa, ei olla muista riippuvaisia, eikä tarvitse odotella toisia. Alihankintahommissa saattaa olla paljon firmoja ketjussa mukana ja se tuo mukaansa toisinaan hitautta ja odotteluita. Meillä näitä odotteluita ei juuri ole.

Kerro vähän mitä tavallinen työpäiväsi testaajana pitää sisällää?

Kun aamulla saan koneen auki, tarkistan Slack-viestittelyt ja katson onko mitään kriittistä mitä pitäisi lähteä heti työstämään. Sen jälkeen availen Jiran ja testialustat. Aloitan kiireysjärjestyksessä testaamaan iOS-, Android- ja Web-tikettejä. Joskus aamulla tulee eteen tosi kiireellisiä tikettejä asiakkailta ja ne menevät sitten tietenkin kaiken edelle. Jos julkaisu on lähellä, niin silloin on pitkä testilista ja se on sitten prioriteettina työlistani kärjessä. Meillä on selkeä työnjako toisen testaajan Petterin kanssa ja hommat toimivat hyvin. Myös tuotepalveluiden tiimin kanssa olemme paljon tekemisissä päivän aikana. Saamme heiltä asiakkaidemme havaintoja, joita sitten otamme testauksessa työn alle.

Nyt olen työskennellyt koronan vuoksi täysin etänä, mutta toivottavasti pääsen myös toimistolle kun yleinen koronatilanne helpottaa.

Mistä asioista erityisesti pidät työssäsi?

Ensimmäisenä tulee mieleen työkaverit ja tiimin sananlainen huumorintaju. Oma tuote ja se ettei olla kenestäkään riippuvaisia on iso plussa. Saan työssäni myös opetella paljon uusia asioita ja se motivoi. Testialusta on eri mitä olen ennen tottunut käyttämään. Buildiella käytämme Cypress-testialustaa ja olenkin päässyt käymään paljon kursseja tähän alustaan liittyen. Käytämme Buildiella uusinta teknologiaa testauksessa ja se on pelkästään positiivista. Meillä tarjotaan myös työkaluja oppimiseen ja pääsen kouluttautumaan halutessani. Meidän tiimistä löytyy hyvin kokenutta porukkaa, joten ongelmatilanteissa apu löytyy läheltä. Ilmapiiri on myös sellainen, että aina uskaltaa kysyä.

Mitä teet kun työpäiväsi Buildiella on ohi? Mitä tekisit, jos saisit viikon extraloman ja maailma olisi avoinna?

Jos minulla olisi viikko nyt lomaa niin lähtisin varmaan mökille lomanviettoon Höljäkkään, Pohjois-Karjalaan. Harrastan golfia ja kuulun Nurmeksen Golf-klubiin, loma menisi varmaan siis golfatessa. Kesälomilla pelaan yleensä joka päivä. Itseasiassa tänäänkin minulla on juuri golf-opettajan kanssa treenit.

Talvilomilla olen tottunut käymään kaukomatkoilla. Harrastan myös valokuvausta ja makrokuvausta sekä lenkkeilen ja pyöräilen. Olen myös innostunut viime aikoina lintukuvauksesta ja talvella harrastan tähtikuvausta. Minulla on paljon hauskoja reissumuistoja mutta ensimmäisenä tulee mieleen Galapagossaarien matkani. Pääsin kuvailemaan merileijonia, joista yksi itseasiassa puri minua myös jalkaan. Koronan vuoksi minulta peruuntui Kuuban ja Kanadan reissut, joten ehkä sinne sitten seuraavaksi. Myös Yellowstonen kansallispuisto houkuttelisi.

Ihan uusin vapaa-ajan harrastukseni on 3D-printteri. Olen vähän suunnitellut ja alkanut testailemaan mitä sillä voisi tehdä.