Buildie julkaisee uuden toiminnon: helppokäyttöinen työnohjaus infran tehtävienhallintaan

Buildie julkaisee sovelluksessaan uuden ominaisuuden, joka ravistelee infrarakennusalan nykyiset työnohjausprosessit ja -käytännöt. Työnohjaus täydentää Buildien dokumentointi- ja laadunhallintasovellusta tehden siitä entistä kattavamman kenttätyökalun infran hallintaan.

Uusi ominaisuus on kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan helppokäyttöiseksi ja työmiehen käteen sopivaksi.

Buildie on vuodesta 2017 toiminut aktiivisesti infraliikelaitosten kanssa aloittaen montulta työmaadokumentointikäytäntöjen kehittämisen. Yritys on keskittynyt alusta asti rakentamisen aikaiseen laadunhallintaan tarjoten ratkaisua, jossa on työmaadokumentoinnin perusvälineet kuten valokuvadokumentointi, projektipankki, työmaapäiväkirja, raportit ja turvallisuusmittaus.

Parin viime vuoden aikana Buildie on tunnistanut merkittävän puutteen korjausrakentamisen käyttötarpeista: tehtävienhallintaan ei ole hyvää ratkaisua olemassa ja asiakkaiden nykykäytännöt ovat tästä johtuen kankeita. Tehtävienhallinta on sekalainen kokoelma aamupalavereja, Whatsapp-rinkejä, sähköposteja, paperisia lippulappuja ja puhelinsoittoja tehdään ristiin rastiin.

— Huomasimme kuinka osa asiakkaistamme alkoi käyttää Buildieta työmaadokumentoinnin lisäksi myös työnohjaukseen valokuvaamisen avulla, Buildien toimitusjohtaja Taneli Ristmeri aloittaa.

— Tämä oli meillä yllätys, eikä sovellusta ole suunniteltu sitä varten. Meille se kertoi, että Buildien kannattaa kehittää helppokäyttöinen mobiilisovellus työtehtävien hallintaan. Sillä on selkeästi tilausta.

Buildie aikoo mullistaa samalla tavalla korjausrakentamisen ja kunnossapidon työnohjauksen, kuten se mullisti muutama vuosi aiemmin rakentamisen aikaisen työmaadokumentoinnin. Uudessa työnohjausominaisuudessa on panostettu siihen, että sillä voi ohjata helposti, yksinkertaisesti ja nopeasti tehtäviä kentälle. Työnjohto voi seurata tehtävien etenemistä hallintapaneelin lisäksi kartalla, mikä mahdollistaa kokonaiskuvan tarkastelun maantieteellisesti. Mahdollista myöhempää tarkastelua varten tehtävistä on selkeä dokumentaatio tallessa, sillä tehtävistä jää kuvat, tehtävänkuvaukset, työn suorittajat, kommentit, paikkatieto ja muut oleelliset tiedot talteen. Buildien työnohjaus mahdollistaa tehtävien ohjaamisen kentälle myös suoraan asiakaspalvelusta, mikä on toivottua erityisesti kunnissa ja kaupungeissa.

Buildien työnohjaus mahdollistaa peruskäytön jälkeen myös tehtäväpooleja eli tehtävävarantoja, jossa työnohjauksen pitkälle vieneet käyttäjät voivat toteuttaa itseohjautuvan tehtävien jaon. Työn suorittajat voivat ottaa itse tehtäväpoolista tehtävän työn alle. Lisäksi havaintojen määrä tulee moninkertaistumaan, kun korjauskohteita voi dokumentoida kuka tahansa työntekijä. Akuutteihin ongelmiin voidaan puuttua näin ollen välittömästi. Kun tehtävistä saadaan kategorisoitu ja paikkatietoon sidottu dokumentaatio, voidaan dataa hyödyntää tehokkaasti tiedolla johtamiseen. Työnohjauksen myötä asiakkaamme tietävät tarkkaan mihin resurssit menevät ja kuinka ohjata investointeja oikeille alueille.

— Kukaan ei uskonut aikanaan, että työmiehet dokumentoisivat työmailla ja että työmaadokumentointi kiinnostaisi ketään. Nyt asiaan on herätty toden teolla ja Buildie on käytössä yli sadassa infran rakennuttajaorganisaatiossa. Buildien työnohjaus on seuraava mullistava asia, joka ravistelee infra-alaa kohti tehokkaampaa toimintaa, vakuuttaa Ristmeri.

Työnohjauksen myötä Buildien on tarkoitus laajentaa infran muihin osa-alueisiin, joissa se ei toistaiseksi ole vielä saavuttanut markkina-asemaa. Työnohjaus parantaa tuotteen asemaa myös vientimielessä.

Buildien työnohjaukseen voi tutustua Yhdyskuntatekniikan näyttelyssä 13.-14.10.2021 Turussa. Buildien osasto löytyy C-hallista, tarkempi sijainti Cx1.

Lisätietoja:

Taneli Ristmeri
Toimitusjohtaja, Buildie Oy
+358 400 610 102
taneli.ristmeri@buildie.fi


Lue lisää Buildien valokuvadokumentoinnista, työmaapäiväkirjasta, projektipankista, turvallisuusmittauksista ja raporteista täältä!