Tutustu buildielaiseen – Lea Salonen, Product Specialist

Lea on Tuotepalveluiden moniosaaja: hän on aloittanut Buildiella aikanaan peruskoulutuksista ja asiakastuesta, mutta tekee nykyään enemmän teemoitettuja koulutuksia sekä suunnittelu- ja selvitystöitä. Lean mukana kulkee myös Edi-koira, joka täyttää toimiston ultimaattisella söpöydellään.

Lea, mitä teet Buildiella?

Olen tuoteasiantuntija ja tiiviisti kerrottuna tarjoan sisäistä ja ulkoista konsultoivaa apua, että mistä tuotteesta löytyy mitäkin ja miten sitä käytetään. Tehtäväkenttäni on aika laaja, mutta tällä hetkellä olen enemmän keskittynyt tekniselle puolelle. Olen usein edustamassa tuotteen käytön ja asiakkaan näkökulmaa esimerkiksi uuden ominaisuuden suunnittelussa, myyntitapaamisessa tai tutkimushankkeessa. Lisäksi olen usein mukana uuden toiminnon pilotoinnissa, jossa halutaan varmistaa uuden ominaisuuden toimivuus tietyllä asiakkaalla tai asiakasryhmässä.

Lea -Jaana - Heli

Työ pitää sisällään monipuolisesti kouluttamista, palautteen keräämistä ja asiakkaiden kanssa keskustelua. Olen itse asiassa Tuotepalveluiden kaikkien aikojen toinen työntekijä ja rooliani on kehitetty aika laajalti siitä mistä olen aloittanut. Tullessani Buildielle vastasin alkuun asiakastuesta, tein peruskoulutuksia ja autoin päivittäisissä toimistojutuissa. Kun yritys kasvoi ja Tuotepalveluissa oli tarvetta lisäresursseille, lähti roolini muokkaantumaan hiljalleen kohti nykyistä. Ytimessä olivat omat onnistumiset ja kiinnostuksen kohteet. Olen siirtynyt alun koulutuksista nyt enemmän suunnittelun ja selvitystyön suuntaan.

Entä mitä olet tehnyt tai opiskellut aiemmin?

Olin aikaisemmin myynnin ja sisustuspuolen hommissa, jossa muun muassa eri järjestelmät tulivat käytännössä tutuiksi. Tein muun muassa 3D-suunnittelua, jonka avulla toteutettiin sisustussuunnitelmia erilaisiin tiloihin. Myös koulussa tuli tutustuttua erilaisiin järjestelmiin. Huomasin käytännön kautta, että järjestelmät kiinnostavat enemmänkin ja halusin etsiä työpaikan, jossa voin vahvemmin yhdistää asiantuntijuutta ja järjestelmäosaamista.

Millainen on (epä)tavallinen työpäiväsi?

Työpäivät vaihtelevat aika paljon sen mukaan, että onko tulossa uutta julkaisua tai pitääkö asiakkaille kouluttaa uutta. Yleensä päivät alkavat siten, että tulen toimistolle ja aamupalan yhteydessä jutellaan mahdollisesti alkaneen päivän ja lähipäivien työjuttuja ja avoimia tapauksia. Koneelle päästessäni tarkistan sähköpostit ja Slackin, että onko talon sisältä tai asiakkailta tullut jotain kysymyksiä. Yleensä päivässä on vähintään yksi sisäinen kehityspalaveri, jossa olen mukana edustamassa asiakas- ja tuotenäkökulmaa. Kun ei ole palavereja tai koulutuksia, ehtii tekemään muun muassa paperihommia, kuten muistiinpanojen kirjaamista, tai muita valmistelu- tai selvitystöitä.

Välillä koulutuksiin mennään paikan päälle tai olen mukana alamme messuilla.

Kerro viisi kuvaavaa asiaa Tuotepalvelut-tiimistä.

  • Rempseys – kaikki asiat tehdään huolellisesti, mutta mukana on myös huumoria. Tiimi on hitsautunut niin yhteen, että toisen huonosta päivästäkin voi vähän vitsailla hyvässä hengessä.
  • Tukeva – jokaiselta työkaverilta saa apua kiireen keskellä ja jokainen jakaa osaamistaan eteenpäin, jolloin tietämystä jalkautuu muille.
  • Vapaamuotoinen – työpäivän saa suunnitella omaan rytmiin sopivaksi (tietysti välillä tietyt työjutut ohjaavat päivänkulkua). Jos on vaikka todella kiire niin jotain hommia voi vaihtaa työkavereiden kanssa yhdessä sopimalla.
  • Ahkeruus – vaikka otetaan yleisesti rennosti, on hienoa, että jos tiiminä tarvitsee selvittää joku asia niin kaikki tekee yhdessä töitä sen tavoitteen eteen.
  • Osaava porukka – jokaisella on omat vahvuusalueensa ja niitä hyödynnetään ristiin rastiin, voi olla esimerkiksi erityistä osaamista liittyen infraan, tuotteeseen tai tutkimustyöhön.

Miksi Buildielle kannattaisi tulla töihin?

No ykkössyy on mielestäni työpaikan joustavuus monella tapaa. Arjessa se näkyy niin, että omaa päivää voi suunnitella vapaasti, mutta isossa kuvassa on hienoa, että omaa tehtäväkenttää ja työnkuvaa on mahdollista kehittää. Kun löytyy tiettyjä vahvuusalueita, pääsee halutessaan vahvistamaan niitä ja mukaan uusiin projekteihin. Kun yritys kasvaa, niin siinä on mahdollista kasvaa mukana. On helppo sitoutua pitkäksi ajaksi eikä työnkuva rupea tylsistyttämään, kun pääsee tekemään uusia juttuja.

Työporukka on myös todella kiva. Buildielle ei rekrytä ainoastaan cv:n perusteella, vaan täällä katsotaan myös millainen henkilö olet. Meidän hyvä työporukka varmistaa sen, että täällä kyllä viihtyy.

On myös hienoa, ettei asioita ei tehdä ”näennäisesti tekemisen ilosta”, vaan tehdään aidosti asioita, jotka ovat perusteltuja.

Entä mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Käyn pelaamassa työporukalla padelia kerran viikossa ja kesällä oli tennisvalmennusta. Töidenkin aikaan oli helppo yhdistää työt ja aamuvalmennukset. Lisäksi koirani Edi on isossa roolissa töissä ja kotona. Edi kulkee mukanani myös toimistolla. Töiden jälkeen viikonloppuisin käydään yleensä pidemmillä metsälenkeillä. Luen myös todella paljon e-kirjoja sekä kuuntelen äänikirjoja. Eniten kulutuksessa ovat elämänkerrat ja romaanit, eniten jälkimmäisistä kiinnostaa fantasia. Harry Potter on kyllä sellainen ajaton suosikki vuodesta toiseen. Kirjat ja leffat on tullut luettua ja katsottua useammat kerrat. Kuulemma joskus heitän HP-vertauksia töissäkin.


Kiinnostaako Buildie työnantajana?
Tutustu yritykseemme ja avoimiin työpaikkoihin täältä, tai pistä avoin hakemus meille!