Pirkan Kaivin -etätarkastukset käytössä Pirkanmaalla

”Buildie on meille työkalu oman työn laadun dokumentointiin, minkä lisäksi se on myös tilaajamme käytössä työkohteiden etäseurantaa varten”, kiteyttää Pirkan Kaivin Oy:n työnjohtaja Hannu Purhonen ja jatkaa:

”Sovelluksella kuvataan maanrakennustyömailla paljon työvaiheita, mutta erityisesti putket ja kaivot tulee aina kuvata ennen niiden peittämistä. Kuvista voidaan osoittaa työn laatu ja käytetyt materiaalit työn tilaajalle, joka seuraa sovellukseen tulleita kuvia aktiivisesti. Ainakin minun työkohteissani tilaaja on ollut erittäin aktiivinen”.

”Buildiella tehdään paljon etätarkastuksia työmaalta. Mikäli meille on tullut jokin ongelmakohta vastaan työmaalla, siitä on otettu kuvat Buildieen, jonka jälkeen on soitettu tilaajalle. Yleensä ongelmat on ratkottu puhelimessa niin, että molemmat osapuolet ovat katselleet työvaihekuvia. Tilaaja on säästänyt valvojakäynneissä, kun asioita on pystytty selvittämään etänä.”

”Usein kanaaleissa tulee vastaan kalliota, jotka tulee louhia. Kalliosta ja kivenmurikoista otetaan kuvat ja kuviin merkittään louhintatarpeen määrä ja sijainnit työmaalla. Tilaaja on sitten kuitannut toimistolta, että kallion voi louhia. Louhintatarve on samassa hyvin dokumentoitu, mikä ennaltaehkäisee epäselvyyksiä työsuorituksesta”.

”Maanrakennustyömailla meidän kannattaa dokumentoida itseämme varten työvaiheita, joihin palaamme vielä myöhemmin. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon sähkökaapeleiden putkitukset, jotka haudataan maan alle etukäteen, odottamaan jatkotyötä. Kun putkitukset on huolellisesti dokumentoitu, niiden esiin kaivaminen on turvallista ja nopeaa, kun tiedetään mistä kaivaa ja tuleeko kaivannossa varoa muita rakenteita”.

”Pirkan Kaivin on ollut mukana kehittämässä Buildie-sovellusta. Olemme pitäneet siitä, että useat antamamme ideat ovat päätyneet resurssien ja aikataulujen puitteissa toteutukseen. Siitä kiitos Buildie-tiimille.”

–Hannu Purhonen, työnjohtaja Pirkan Kaivin Oy

 

Pirkan Kaivin Oy on ylöjärveläinen, vuonna 1980 kahden veljeksen, Torsti ja Timo Ylijoen perustama perheyritys. Nykyisin yritystä pyörittävät Torsti poikansa Eeron kanssa. Ylöjärveläinen Pirkan Kaivin on alansa suurimpia, kokeneimpia ja monipuolisimpia yrityksiä Suomessa.

 

Tykkää Buildiesta myös Facebookissa!

 

⬅ Etusivulle