Maarakennus T. Haavisto Oy dokumentoi Buildiella 120 omakotityömaata vuodessa

Maarakennus T. Haavisto Oy dokumentoi Buildiella 120 omakotityömaata vuodessa. Perheyrityksessä on käytetty sovellusta kohta vuoden ajan.

Perinteikäs maanrakennusyritys Maarakennus T. Haavisto Oy dokumentoi omakotityömaiden maanrakennusvaiheet Buildien avulla. Tietyt työvaiheet, kuten putket ja kaivot kuvataan lähes poikkeuksetta aina. Yritys dokumentoi työvaiheet pääasiallisesti rakennushankkeiden tilaajien toiveesta ja laadunvarmistuskeinona.

Joskus on pitänyt tarkistaa, mitä maan alla on. Siinä säästää huomattavasti aikaa ja rahaa, tarkistaako tietokoneelta vai kaivaako maan auki, sanoo yhtiön talous- ja markkinointivastaava sekä yrityksen ohjelmistohankinnoista vastaava Saija Haavisto.

Sovellukseen lisätään myös dokumentteja, rakennekuvia ja rakennepiirroksia. Niiden avulla rakentajat tekevät töitä työkohteessa. Saija Haavisto ja yrityksen sihteeri  Sari Niinimäki luovat toimistolta käsin työkohteita Buildieen. Toimistolla työkohteisiin liitetään piirrokset, ohjeet ja muut dokumentit.

Ennen käytössä olivat paperikuvat. Paperikuvia vietiin työmaalle, mutta niitä ei ollut läheskään kaikista kohteista ja ne olivat epäkäytännöllisiä.

Noin 40 henkeä työllistävän yrityksen työntekijät valokuvaavat työmaalla sovitut työvaiheet ja katsovat piirroksia sovelluksen avulla.

Emme ole kuulleet työntekijöiltä negatiivista palautetta ja se on merkki siitä, että sovellus on helppokäyttöinen ja selkeä.

Koska sovellukseen ollaan tyytyväisiä, yrityksessä pohditaan käytön laajentamista myös muihin työkohteisiin.

Haavisto Oy on 48 vuotta vanha maanrakennusyritys, joka toteuttaa pieniä ja keskisuuria urakoita Pirkanmaalla. Hankkeiden tilaajat jakautuvat rakennusliikkeisiin, teollisuuteen sekä kuluttaja-asiakkaisiin. Yhtiön toimitusjohtaja Jussi Haavisto on mukana vaikuttamassa toimialan kehitykseen mm. Kangasalan Vesi-liikelaitoksen sekä Infra Häme Ry:n hallituksissa.

Tykkää Buildiesta myös Facebookissa, jossa jaamme tuoreimmat julkaisumme!

 

⬅ Etusivulle